Praktik på Nordiska Museet

Praktik på Nordiska Museet

Nordiska museet erbjuder prao till elever i grundskolan samt praktikplatser till ungdomar och studenter som är antagna till relevanta YH- och högskoleutbildningar.

På Nordiska museet är vi måna om att du ska få en lärorik och utvecklande prao eller praktikperiod. Vi vill ge dig möjlighet att upptäcka vilket spännande och varierande yrkesliv som kan vänta dig.

Praktik

Praktik är ett utmärkt tillfälle att ta reda på om det du utbildar dig till är något för dig. Du får möjlighet att se vad yrket innebär samtidigt som du knyter värdefulla kontakter inom arbetslivet.

Praktiken förläggs till en av våra avdelningar och det är därför viktigt att du i din intresseanmälan beskriver vilken utbildning du går samt specificerar vilken avdelning eller vilket område som du är intresserad att praktisera inom. Läs mer om våra avdelningar HÄR. Det är även viktigt att aktuell tidsperiod framgår i din intresseanmälan.

Prao

Vi tar emot praoelever från grundskolan varje termin som under en vecka får en inblick i vår verksamhet. 

För frågor om praktik eller prao, vänligen kontakta Alexander Sellman, HR-generalist, Nordiska Museet. alexander.sellman@nordiskamuseet.seTeamtailor

Karriärsida från Teamtailor